Wat kost een bruidsboeket, corsage & bloemen voor je trouw?

prijs kosten bruidsboeket trouw

Je wil natuurlijk een budget voor je bruiloft maken en vraagt je af hoeveel geld je moet reserveren voor je bruidsboeket, maar ook de andere fleurige onderdelen van je trouw. We zullen daarom de kosten van bloemen voor de volgende onderdelen apart bespreken, maar hier alvast de eerste indicatie van de kosten:

 • Prijs van het bruidsboeket: €100 – €200
 • Prijs van de corsage voor de bruidegom: €20 – €35
 • Kosten bloemen voor de bruidsmeisjes: €25 – €50
 • Prijs corsages voor de gasten: €15 – €25
 • Kosten bloemstuk voor op de trouwauto €75 – €150
 • Prijzen bloemdecoraties voor kerk, gemeentehuis en/of feestzaal €250 tot €1,000, maar hier is de sky the limit.

Voor alle bedragen en soorten bloemen geldt dat je er op moet rekenen, dat je wellicht de bloemen zelf zult moeten ophalen en zal moeten ophangen / opspelden / neerzetten. Lees al onze 26 tips voor bloemen op je trouw!

Wat kost een bruidsboeket?

Een bruidsboeket is natuurlijk een stuk duurder dan een gemiddeld bosje bloemen bij de bloemenwinkel of de supermarkt van twee tientjes. Dit komt omdat het veel meer tijd en moeite kost om een mooi bruidsboeket samen te stellen. Een bruidsboeket moet namelijk op de juiste manier gebonden worden, zodat het de hele dag mooi blijft. Dit in tegenstelling tot een bos bloemen die je losjes in een vaas zet, nadat je hem hebt gekocht.

Een eenvoudig bruidsboeket kun je al krijgen voor (iets) minder dan €100. Gemiddeld liggen de kosten voor een bruidsboeket rond de €150, dus reken op €100 tot €200 voor je bruidsboeket, daar zullen de meeste bruidsparen bij hun bruiloften gemiddeld op uitkomen. Zoals bij alles in het leven is (veel) goedkoper en (veel) duurder altijd mogelijk.

Alles weten over je trouwboeket? Wij hebben 20+ vragen beantwoord over het bruidsboeket!

Wat kost een corsage van bloemen voor de bruidegom en gasten?

Hoe duur is een corsage? Het ligt er maar net aan hoe exclusief of uitgebreid je het corsage wilt hebben, maar een simpele vorm met een enkele bloem heb je al voor onder de €10. Voor een corsage die met behulp van een magneet bevestigd wordt betaal je meestal iets meer. Een corsage bestaande uit veel voorkomende bloemen voor een bruidegom kost ongeveer €20. Wil je een heel uitgebreide en exclusieve vorm van het corsage voor de bruidegom? Dan kan je beter rekening houden met €35.

Een polscorsage is meestal wat complexer en de bruid kan hierbij rekening met prijzen voor polscorsages vanaf €20 tot €50 voor grotere polscorsages met exclusievere bloemen.

Alle ins en outs over corsages lees je in ons blog speciaal over de corsage.

Wat kosten de bloemen voor bruidsmeisjes?

Voor de (kleinere) boeketten voor de bruidsmeisjes kan je rekenen op prijzen vanaf €25 tot ongeveer €50 per bruidsmeisje voor hun boeketten. Afhankelijk van het aantal bruidsmeisjes kunnen de kosten voor de bloemen voor de bruidsmeisjes dus aardig in de papieren lopen. Een goedkoper alternatief is om de bruidsmeisjes een (pols)corsage te geven in plaats van een volledig boeket. Dan hebben ze direct hun handen vrij!

Wat kost een bloemstuk op de trouwauto?

Een bloemstuk op je ceremoniewagen is natuurlijk een prachtige toevoeging op je trouw. Qua prijs moet je voor de bloemdecoratie op de motorkap van je trouwauto reken op minimaal €75 tot €150, met een gemiddeld bedrag rond de €100. Het bloemstuk moet natuurlijk heel stevig worden gemaakt, zodat het op een zuignap geplaatst kan worden en goed op de trouwauto geplaatst kan worden, zodat het bloemstuk niet verloren gaat als de ceremoniewagen wat vaart maakt of zelfs een stukje snelweg pakt.

Wat kost de decoratie met bloemen van de kerkelijke inzegening of feestzaal?

Hier zijn geen foute – of goede – antwoorden op te geven: je kan het zo duur en gek maken als je zelf wil. Bij internationale en exclusieve huwelijken kunnen de kosten voor het invliegen van alle bloemen en het prepareren van de feestzaal of de locatie van de trouwceremonie meer dan €5,000 bedragen. Het is maar net hoeveel je er aan wil besteden. Je kan het beperkter houden door bijvoorbeeld enkel de stoelen naast het gangpad tijdens de trouwceremonie met bloemen te versieren of een kleiner bloemstuk op de tafels bij een diner te versieren met behulp van bloemdecoraties. Je blijft dan sneller in de regio vanaf €250. Wilt je meer versiering in de zaal – bijvoorbeeld een kasteel leent zich daar prachtig voor, of meer bloemen rondom het bankje waar jullie tijdens de ceremonie zitten, zoals een ceremoniële bloemenboog, dan ga je al weer sneller richting de €500.

Waaruit bestaan de kosten voor je bruidsboeket en andere trouwbloemen?

Bloemen zijn natuurlijk al niet goedkoop, maar er komt veel bij kijken, wat de prijzen zeker verklaart. Wat een bruidsboeket kost, is afhankelijk van een aantal factoren. Denk bij het ontvangen van de offerte aan de volgende kosten:

 • Kosten van de bloemen, inclusief telen en transport
 • Transport op de dag zelf
 • Arbeidskosten
 • Afschrijving werkruimte
 • BTW

Waardoor verschillen de kosten van bloemisten

 • Type bloemen (lokaal, versus tropisch of exotisch, goedkoper of exclusief): De ene bloem is nu eenmaal duurder dan de andere bloem. Kies je voor een bruidsboeket vol rozen, dan ben je meestal iets goedkoper dan bij een veldboeket.
 • In season of out of season bloemen: Ook is de prijs van je bruidsboeket is afhankelijk van de periode. In mei zijn de pioenrozen volop beschikbaar. Wanneer je deze graag in jouw bruidsboeket wil hebben, dan is het goedkoper wanneer je ook in mei trouwt, wat betreft de rozen.
 • Het type bruidsboeket (lees hier meer over de verschillende soorten bruidsboeketten): Een biedermeier bruidsboeket of een veldboeket zijn qua vorm meestal eenvoudiger en dus goedkoper te maken dan een druppel of een waterval boeket. Dat heeft natuurlijk een effect op de prijs.
 • Grootte van het bruidsboeket: Zoals in een tip uitgelegd hangt de grootte onder andere af van je lichaamsbouw, ook hier geldt dat grotere boeketten meer bloemen vergen en dus duurder zijn dan kleinere bruidsboeketten.
 • Locatie bloemist (ivm transportkosten): Kies een bloemist bij jou in de buurt, dat scheelt in de kosten. Hier vind je 30+ bloemisten die gespecialiseerd zijn in bloemen voor je trouw.
 • Talent / ervaring van de bloemist of decorateur
 • Complexiteit van het boeket en de creaties
 • Maatwerk versus ‘standaard’

WhatsApp WhatsApp Mark