Zie je door de GIF'jes DE GIF photobooth niet meer?

Laat ons je helpen! Vul het onderstaande formulier in en wij gaan voor je op zoek naar de beste GIF booth voor jou, op basis van jouw locatie, voorkeuren en budget. Je ontvangt vervolgens direct van de verhuurder(s) een of meerdere offertes, waarna jij de keus kan maken welke GIF photobooth het best past bij het thema van je feest en je budget en andere wensen.

  Ik heb interesse in
  Fotozuil met printer (€300+)Fotospiegel (€425+)Fotohokje (€500+)Caravan photobooth (€450+)360 spinner videobooth (€750+)Videobooth (€250+)Greenscreen (€500+)Mobiele (polaroid) fotograaf (€400+)VW photobooth bus (€700+)GIF photobooth (€250+)Fotozuil zonder printer (€200+)XL LED lichtletters (€45 per letter)

  Wat voor evenement organiseer je?
  BruiloftZakelijk / marketingBedrijfsfeestReceptie / borrelFestivalVerjaardagAnders

  Hoeveel gasten verwacht je ongeveer?

  Naar welke stijl photobooth gaat je voorkeur uit?
  Modern / NeutraalVintageHout

  Wat is een GIF of Boomerang photobooth?

  Wat is een gif fotobooth precies? Een GIF photobooth maakt snel achter elkaar een aantal foto's, waarin je net de tijd hebt om een klein beetje te bewegen of een andere gekke bek te trekken. De foto's worden vervolgens door de computer achter elkaar gezet en snel afgespeeld in een oneindige 'loop'. Hierdoor ontstaat de illusie van bewegend beeld, net zoals een seconde uit een film eigenlijk bestaat uit tientallen foto's die heel snel achter elkaar worden afgespeeld. De GIF heet een 'Boomerang' als de gemaakte foto's niet in een oneindige cirkel worden afgespeeld maar van begin tot eind en dan van eind tot begin weer terug worden afgespeeld (je springt in het zwembad en dan wordt er opeens teruggespoeld en spring je achterwaarts weer op de rand van het zwembad).

  Er zijn twee verschillende soorten GIF photobooths: de booths die enkel GIF's maken en de '2-in-1' of zelfs '3-in-1' booths die naast GIF's ook foto's kunnen maken en / of video's kunnen opnemen. Soms is de mogelijkheid om GIF-jes te maken een extra optie bovenop je bestaande foto-pakket en soms is GIF-jes maken het enige dat de photobooth kan.

  Hoe werkt een GIF photobooth of Boomerang photobooth?

  1. Je staat voor de GIF photobooth of zit in het hokje
  2. Je drukt op de startknop en een stuk of 5 foto's worden snel achter elkaar gemaakt
  3. De software maakt van alle foto's een GIF-filmpje
  4. Je kan vervolgens het GIF filmpje naar jezelf toegemailed of ge-sms't krijgen of direct op social media zetten

  Wat kost een GIF photobooth huren op je feest?

  Een GIF photobooth huren is natuurlijk hartstikke leuk omdat je de GIF-jes of boomerang filmpjes kan delen op social media zoals Instagram, Whatsapp en Facebook. Het mooie is dat een GIF booth helemaal niet duurt hoeft te zijn! Een goedkope GIF booth kan je al voor iets minder dan €200 huren, omdat je geen printer nodig hebt voor de GIF'jes, je zet ze immers direct op social media! Omdat ze niet heel populair zijn, moet je wel een beetje geluk hebben dat er een verhuurder een beetje in de buurt zit, anders ben je als nog een hoop geld kwijt aan de verplaatskosten.  

  Voordelen en nadelen van een GIFbooth huren

  Wat zijn de verschillende voordelen en nadelen van een videozuil huren in vergelijking met de andere soorten photobooths? Wij zetten ze hieronder even op een rijtje voor de bruiloftzuil:

  Voordelen van een GIF photobooth huren:

  • Voordeel: Heel leuk om GIFjes op social media te delen en grotere kans dat het ‘viral’ gaat dan een reguliere photobooth foto!
  • Voordeel: Vernieuwend concept, zeker als je al een aantal evenementen of bruiloften hebt bezocht met een fotohokje
  • Voordeel: gifbooths hebben maar weinig plek nodig en kunnen eenvoudig een (wentel)trap worden opgetild!

  Nadelen van een GIF fotobooth huren:

  • Nadeel: Er is geen fysiek bedankje of tastbare herinnering die je op de koelkast kan plakken
  • Nadeel: Als je GIF als optie wilt toevoegen aan een reguliere fotopaal of fotohokje dan moet je een stevig budget hebben, de GIF optie als extra kost meestal rond de €75 - €100 extra.
  • Nadeel: De GIF booths is wat klein van stuk en zal daarom wat minder een 'wow' factor hebben, zoals een fotohokje, fotospiegel of fotobusje
  • Nadeel: voor zakelijke evenementen: niet op alle GIFjes / GIF photobooths is er ruimte / mogelijkheid voor branding

  Tips voor het huren van een GIF

  • Achtergrond. Vanwege het bewegende beeld is een GIF’je al best wel druk: zorg er voor dat je achtergrond zo rustig mogelijk is, het liefst 1 kleur. Zo valt de aandacht op de gasten en niet op de achtergrond.
  • Kosten. Denk na wat je echt wilt: alleen GIF-jes of ook prints? Je keuze heeft een grote invloed op de totale kosten die je kan verwachten voor je GIF photobooth.
  • Online. Zorg er voor dat als iedereen zijn eigen GIF-jes gaat sharen op social media, dat ze makkelijk vindbaar zijn en spreek een gezamelijke hashtag af, bijvoorbeeld #MarkEnIreneZijngetrouwd!, en zet de hashtag bij de GIF photobooth, zodat iedereen hem meteen ziet!
  • Zorg er voor dat je GIF-jes een leuk en custom-made lijst / kader krijgen, bijvoorbeeld met je trouwdatum of de naam van de jarige, bruidspaar of een merk er op, zodat je onthoud waar je de GIF gemaakt hebt!
  • Wees er op tijd bij! Het aantal verhuurders van een GUF fotobooth neemt maar langzaam toe! Het is dan ook een stuk lastiger om last minute een GIF te vinden dan een reguliere fotobooth. Zeker in de zomer is er een groot risico op uitverkochte verhuurders!
  • Populaire data: Zoek je een GIF op een populaire datum? Wij hebben de afgelopen jaren gezien dat 90% van alle GIF en standaard fotobooths worden gehuurd voor een vrijdagavond of zaterdagavond. Zeker in 2022 / 2023 in verband met de zogenaamde post-Corona 'inhaalbruiloften' en inhaalfeesten'. Boek dus voor populaire data minimaal 6 maanden van tevoren voor de beste kans op beschikbaarheid.
  WhatsApp WhatsApp Mark