Zie je door alle photobooths DE photobooth om te huren niet meer?

Laat ons je helpen! Vul het onderstaande formulier in en wij gaan voor je op zoek naar de beste beschikbare photobooths zonder printer op basis van jouw locatie, voorkeuren en budget. Je ontvangt vervolgens direct van de verhuurders hun offertes, waarna jij de keus kan maken welke het best past bij het thema van je feest en je budget en andere wensen.

  Ik heb interesse in
  Fotozuil met printer (€300+)Fotospiegel (€425+)Fotohokje (€500+)Caravan photobooth (€450+)360 spinner videobooth (€750+)Videobooth (€250+)Greenscreen (€500+)Mobiele (polaroid) fotograaf (€400+)VW photobooth bus (€700+)GIF photobooth (€250+)Fotozuil zonder printer (€200+)XL LED lichtletters (€45 per letter)

  Wat voor evenement organiseer je?
  BruiloftZakelijk / marketingBedrijfsfeestReceptie / borrelFestivalVerjaardagAnders

  Hoeveel gasten verwacht je ongeveer?

  Naar welke stijl photobooth gaat je voorkeur uit?
  Modern / NeutraalVintageHout

  Als je op zoek bent naar een goedkope photobooth, dan is deze categorie echt iets voor jouw! Zeer budget vriendelijk en betaalbaar en vriendelijke geprijsd. De fotobooths zonder printer zijn dan ook populair op kleinere gelegenheden, zoals feestjes en verjaardagen. Een photobooth zonder printer kost ongeveer €250, maar kan je al huren voor minder dan €200! De fotobooths zonder printer zijn meestal fotopalen of fotozuilen, de voordelen daarvan zijn:
  • De fotopalen nemen maar weinig plek in
  • Je kan met veel mensen op de foto in tegenstelling tot een hokje
  • Je kan de fotopaal eenvoudig de trap op meenemen, dus een feestje op een hogere verdieping is geen probleem
  • Andere mensen zien hoe gek je doet op de foto, wat een aanzuigend effect heeft en voor je het weet staat er een rij van mensen voor de fotopaal!
  Omdat er geen printer bij zit is het een digitale photobooth, waarmee je de foto's na afloop allemaal digitaal krijgt, meestal per WeTransfer of op een USB stick. Vaak ook kan je de foto's direct naar jezelf toemailen, zodat je ze meteen op Facebook, Instagram, Whatsapp en andere social media kanalen kan zetten. Wie heeft er dan nog een printer nodig? Bedenk wel dat bij de digitale photobooths zonder printer zaken als transport (zelf ophalen in de buurt in sommige gevallen) en props (niet beschikbaar of tegen bijbetaling) standaard inbegrepen zijn. Ook begeleiding tijdens het feest is er meestal niet bij, maar heb je wellicht ook niet nodig? Wel geeft de verhuurder natuurlijk uitleg over de installatie (bij zelf ophalen) of bouwt de fotopaal voor jullie op en breekt hem weer af (bij transport). Ook heeft elke verhuurder een nummer dat je in geval van nood zoals een technische storing (mechanisch of software matig) kan bellen.

  Wat is een digitale photobooth (dus zonder prints)?

  Omdat er geen printer bij zit is het een digitale photobooth, waarmee je de foto's na afloop allemaal digitaal krijgt, meestal per WeTransfer of op een USB stick. Vaak ook kan je de foto's direct naar jezelf toemailen, zodat je ze meteen op Facebook, Instagram, Whatsapp en andere social media kanalen kan zetten. Wie heeft er dan nog een printer nodig? Bedenk wel dat bij de digitale photobooths zonder printer zaken als transport (zelf ophalen in de buurt in sommige gevallen) en props (niet beschikbaar of tegen bijbetaling) standaard inbegrepen zijn. Ook begeleiding tijdens het feest is er meestal niet bij, maar heb je wellicht ook niet nodig? Wel geeft de verhuurder natuurlijk uitleg over de installatie (bij zelf ophalen) of bouwt de fotopaal voor jullie op en breekt hem weer af (bij transport). Ook heeft elke verhuurder een nummer dat je in geval van nood zoals een technische storing (mechanisch of software matig) kan bellen.

  Wat kost een fotobooth zonder printer op je feest?

  Een photobooth zonder printer is een mooie budget optie die vooral geschikt is als je de foto's voornamelijk online wil delen. Je huurt deze vanaf ongeveer €150 tot €200, met uitschieters naar boven tot €300 en €500, afhankelijk van de 'looks' van de fotobooth en de extra's die je er bij krijgt, zoals inbegrepen verplaatsingskosten, social media sharing en premium props. De 'fotopaal'(met printer) is de meeste populaire photobooth in België en is ook wel bekend onder andere namen, zoals:
  • Flitkast
  • Fotobooth / photobooth
  • Fotokist
  • Fotokast / Fotokastje
  • Flitspaal
  • Klikbox
  • Kiekbox
  • fotobox / photobox
  • Fotozuil / Photozuil

  Wat krijg je nu als je een pakket van een photobooth zonder printer besteld? Hieronder zetten we kort op een rij de meest voorkomende onderdelen van een fotobox pakket voor een particulier feest:

  • De photobooth: alle apparatuur, inclusief printer, touchscreen, computer, (DSLR) camera en de behuizing
  • Een tijdslimiet: Soms huur je een fotobooth voor 2,3,4 uur, maar steeds vaker zien we photobooths die je gewoon voor de duur van het feest huurt, ongeacht of het feest nu 3, 5 of 6 uur duurt of tot diep in de nacht door gaat.
  • Props: typisch krijg je een props pakket bij de fotobooth geleverd omje gezicht mee uit te rusten, zodat de foto's nog wat grappiger worden, zelfs zonder gekke bekken! Denk aan pruiken, snorren, lippen, pijpen, baarden, brilletjes, tekstballonnen, etc. Soms zijn dit de bekende feestartikelen op satéprikkers (houten stokjes), en zijn deze bedoeld voor eenmalig gebruik.
  • Alle foto's digitaal: Wel zo handig, als er niet geprint wordt! Na afloop van het feest krijgt de opdrachtgever alle foto's die zijn gemaakt in zijn of haar bezit. Soms is dit met behulp van een fysieke USB stick, maar vaker krijg je toegang via een online gallerij van de verhuurder of via WeTransfer of een andere filesharing dienst.
  • Personalisatie van je fotokader (de layout); het aanpassen van het fotostrookje is vrijwel altijd inbegrepen bij de vaste pakketprijs: wel kan het zijn dat je personalisatie beperkt is tot een keuze uit een aantal templates en het fotostrookje niet 100% te personaliseren is (of dat hier extra kosten voor worden gerekend).

  Er zijn ook enkele dingen die niet standaard in de meeste digitale fotobooth pakketten zitten, en die per verhuurder verschillen:  
  • Social sharing: bij sommige photobooths krijg je dit er standaard bij, maar bij andere verhuurders is dit een extra: de mogelijkheid om niet te wachten tot het einde van het feest of enkele dagen daarna, maar om direct nadat de foto is getrokken de foto via je mobiel te ontvangen (bijvoorbeeld met behulp van een QR code), waarna je hem zelf op je eigen social media kan delen. Dit is een waardevolle extra voor fotobooths zonder printer, omdat je dan toch direct plezier kan hebben van de foto's!
  • Transportkosten: hoewel een enkele fotobox kan worden opgehaald bij de verhuurder, worden de meeste op de feestlocatie bezorgd en probeert de verhuurder direct afspraken te maken met de locatiehouder, zodat je geen omkijken hebt naar het geregel rond de ontvangst, installatie en weer ophalen van de fotobooth. Gegeven de hoge brandstofkosten wordt er vaak bij een offerte gekeken naar de locatie en de reisafstand tussen feestlocatie en magazijn van de verhuurder. Meestal is de eerste X kilometer gratis en ga je pas extra betalen indien je feestlocatie verder weg gelegen is.

  Voordelen en nadelen van een goedkope fotobooth zonder printer huren

  Wat zijn de verschillende voordelen en nadelen van een fotobooth zonder prints huren in vergelijking met de andere soorten photobooths? Wij zetten ze hieronder even op een rijtje:

  Voordelen van een digtale fotobooth huren:

  • Voordeel: fotopalen zonder prints zijn zo'n beetje de goedkoopste fotobooths als je foto's wilt maken! Dus als goedkoop je ding is omdat je een low budget feest maar toch met photobooth wilt, dan is een goedkopere photobooth zonder prints een ideale uitkomst.
  • Voordeel: grotere groepfoto's zijn een stuk makkelijk te maken voor de fotopaal dan een gesloten hokje
  • Voordeel: de fotopaal heeft maar weinig plek nodig en kan eenvoudig een wenteltrap op, een kleine lift in, en past meestal in elk type auto bij eventueel ophalen, als de verhuurder dat toestaat.
  • Voordeel: als je niet gebonden wilt zijn aan een periode van 3 of 4 uur, omdat je feest veel langer duurt, dan is er bij fotopalen zonder printer de meeste keuze voor het '24 uur huur' concept.

  Nadelen van een digitale photobooth huren:

  • Nadeel: Je hebt geen prints en dat is toch het bedankje dat je gasten of bezoekers meenemen of dat je gebruikt voor in je gastenboek. Digitaal is toch iets minder leuk, terwijl het juist de fysieke printjes zijn die de aantrekkingskracht van photobooths vormen!
  • Nadeel: Soms trekken gasten iets minder gekke bekken voor de foto's, omdat ze minder privacy hebben, niet voor verlegen feestbeesten dus.
  • Nadeel: Sommige digitale fotopalen zijn er nu eenmaal iets minder 'mooi' uit. Gelukkig verschillen smaken!
  • Nadeel: Omdat er minder aanbieders van digitale photobooths zijn, is de kans groter dat de afstand tot je feestlocatie wat groter is en je dus wat meer geld kwijt bent aan verplaatskosten dan bij een fotopaal met printer die uit de dichtstbij gelegen stad komt.

  Tips voor het huren van een fotobooth

  • Zoek je een fotopaal op een populaire datum? Wij hebben de afgelopen jaren gezien dat 90% van alle fotopalen wordt gehuurd voor een vrijdagavond of zaterdagavond. Omdat fotopalen zo populair zijn op bruiloften, zijn de weekenden in het trouwseizoen (grofweg van mei tot september) al lang van tevoren uitverkocht.
  • Locatie, locatie, locatie: bedenk waar op het feest je de fotopaal gaat neerzetten. Je wilt hem eigenlijk 'in de weg' zetten, zodat je gasten of bezoekers er niet om heen kunnen. Het is zonde om een fotopaal te huren en hem vervolgens in het verdomhoekje te zetten, waar hij over het hoofd wordt gezien door de gasten.
  WhatsApp WhatsApp Mark