Een photobooth op je communiefeest [20+ tips]

communie photobooth

De lente is van start gegaan!. De vogels fluiten en de zon schijnt (als je geluk hebt…). Super natuurlijk! Dit betekent ook dat het bijna tijd is voor de eerste communie. Een mooie jurk, een strak pak, een prachtige locatie… Alles wordt geregeld. Maar heb je ooit gedacht aan een photobooth als toevoeging aan je eerste communie?

Wil je een photobooth huren voor het communiefeest? We krijgen dagelijks aanvragen voor het huren van een photobooth voor de eerste communie. Op onze site voor photobooth verhuur staan meer dan 50 verschillende verhuurders, verspreid over heel Vlaanderen, zodat er altijd in de buurt van de locatie van je communiefeest een verhuurder te vinden is. Daarnaast verplaatsen veel verhuurders zich over heel Vlaanderen voor hun fotobooth verhuur! Een photobooth huren voor je eerste communie doe je al vanaf €295, inclusief onbeperkt printen, grappige props en andere feestartikelen en bezorging! Ook de foto’s na afloop digitaal ontvangen en het personaliseren van het fotokader (de layout) van het fotostrookje zijn vrijwel altijd bij de prijs inbegrepen!

communiefeest

Mei is traditioneel de maand van de communiefeesten. Zes- of zevenjarigen en twaalfjarigen vieren dan een belangrijke mijlpaal in hun leven, in het bijzijn van hun familie en, vooral, van God. Voor wie niet gelooft in die god, is er een alternatief: het lentefeest. En dat is almaar meer in trek, ook in katholieke scholen. Scholen kiezen steeds vaker voor een photobooth op het feest. De eerste communie is natuurlijk een belangrijke en bijzondere dag. Iedereen ziet er op zijn of haar best uit en iedereen is lekker vrolijk. En dat moet op de gevoelige plaat worden vastgelegd!

fotobooth-Aalst

Photobooth tips voor je communie

 • Vraag jezelf af of je echt onbeperkt printen nodig hebt. Hoewel dit vaak inbegrepen is, mocht je de keuze hebben, dan zijn 100-200 prints voor je communiefeest voldoende, als er tot 50 gasten aanwezig zijn.
 • Mocht je minder budget hebben voor je communie, maar wel een photobooth willen huren, dan kan je een photobooth overwegen zonder prints, waarbij je de foto’s na afloop digitaal ontvangt.
 • Zeker in de weekenden raken de meest populaire (lees goedkopere) photobooths het snelst uitverkocht, houd hier rekening mee en wees er op tijd bij met offertes opvragen en een definitieve reservering maken!
 • Denk goed na waar je de photobooth plaatst, hij moet niet in de loop staan, maar wel goed zichtbaar, zodat iedereen ziet dat je ene photobooth hebt op je communiefeest!
 • Een fotopaal is op elk feest wel te plaatsen, deze hebben niet zoveel ruimte nodig. Mocht je de communie buiten vieren en je hebt budget er voor hebben, dan bestaan er ook hele leuke photobooths in caravans!

fotostrip-vormsel-communie

Overige tips voor je communiefeest

 • Uitnodigingen: Voorzie tijdig je uitnodigingen, zodat die ook op tijd naar je gasten verstuurd kunnen worden
 • Bepaal de gastenlijst: Ga je het groots aanpakken met alle nodige toeters en bellen of hou je het liever kleinschalig in beperkte kring? Het kan misschien wel leuk zijn om ook de vrienden en vriendinnen van je kindje uit te nodigen. Als ze die dag niet zelf hun communiefeest vieren, natuurlijk.
 • De meter en peter: De meter en peter zijn bijzondere gasten op dit feest en moeten natuurlijk de uitnodiging in primeur krijgen.
 • Laat je kind meehelpen met de voorbereiding! Voor uw kind is het heerlijk om mee te denken en te fantaseren over het feest. Bij aanvang van het hele evenement kunt u in overleg met uw kind bijvoorbeeld een (kleur)thema kiezen, dat u vervolgens uitbreidt over het gehele feest. Wat ons betreft, hoe meer kleur, hoe feestelijker! Zo heb je al een mooie kapstok en wordt het een stuk makkelijker om alles op elkaar af te stemmen.
 • tafelschikking: Laat je kind ook nadenken over de zitopstelling, waar zitten ze en hun vriendjes? Ga door met het kleurrijke thema met behulp van kleine dingen, kleurrijke servetten of hang dito ballonnen boven de tafel, pimp hun kopjes met pompons, … Zorg voor kleurrijke snoepjes … Je kunt bijvoorbeeld elk kind een kleur geven als ze binnenkomen , en deze kleur zet zich voort aan tafel, bijvoorbeeld Thomas heeft Blauw gekregen, er hangt een blauw lint aan zijn stoel, hij krijgt een kopje met een blauwe pompon… etc…
 • Denk na over het eten: Ga je zelf in de potten roeren, of ga je voor een traiteur of foodtruck? Wat je de gasten zult serveren, hangt vaak ook af van de plek waar het evenement zal plaatsvinden.

eerste-communie-feest

 • Kadotafel: Op de dag zelf krijgt uw kind veel cadeautjes, zorg voor een aparte tafel waarop alle cadeautjes verzameld kunnen worden. Bij het in ontvangst nemen van de kadootjes kan je kind altijd een leuk (kleurrijk) label aan de kadootjes hangen, zodat hij/zij later weet van wie het kadootje is (neem bijvoorbeeld een polaroidfoto van de schenker of bij de photobooth en hang deze later aan het kadootje leuk als plakboekherinnering). Geef af en toe een moment dat je kind een cadeautje kan openen of er een cadeauspelletje van kan maken.
 • Tip voor de ouders: Voorzie een extra outfit die vuil mag worden. Je hoeft je als ouder dan geen zorgen te maken als het er iets te wild aan toegaat op het feestje. Spreek met je kind af dat het zijn of haar feestkleding moet aanhouden tot alle gasten aangekomen zijn. Nadien kan je kapoen weer volop gaan ravotten in een andere outfit, zonder dat je een hartstilstand krijgt.
 • Zorg voor animate! Maak ook het tafelen voor kinderen leuk! Bij de feesttafel kan het wel eens mislopen. Kinderen houden er niet van om urenlang aan tafel te zitten terwijl hun ouders heerlijk bijpraten met vrienden en familie. Leuke activiteitjes voor tijdens het tafelen is dus een perfect idee… Krasplaatjes, breinbrekers en placemats met raadseltjes en kleuropdrachten zijn alvast erg laagdrempelig om aan tafel zelf te doen. Zo is er alvast iets leuks te doen tussen de gangen door. Veel vrienden, vriendinnen, neefjes en nichtjes op het feest? Dat vraagt om een leuk kinderhoekje. Niet alleen leuker voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen die ten volle van het feest willen genieten.
 • Toneeltje: Een verkleedkoffer is altijd een schot in de roos. Wanneer ze zich kunnen verkleden in hun favoriete personage (sprookjesprinsessen,  piraten, ridders, …), zijn de meeste kinderen uren zoet met verhaaltjes en toneeltjes bedenken.  Maak een lijstje met de ouderdom van de genodigde kindjes, Heb je zelf een verkleedkoffer, ideaal … vraag mss aan familie en vrienden om ook hun verkleedspullen mee te nemen, dan heb je snel al heel wat bij elkaar. Bij de photobooth zitten vaak al enkele leuke props, maar als je een gehele verkleedkoffer hebt voor het toneeltje, worden de foto’s uit de fotobooth natuurlijk ook 10x leuker!
 • Buiten: Met het Belgische weer weet je natuurlijk nooit. Maar als het buiten droog blijft, zijn de mogelijkheden eindeloos. Een springkasteel is een klassieker, maar ook een zelfgeorganiseerde Olympische Spelen is leuk!

communie-feest

 • En af te sluiten met de bedankjes… Het is vaak nog traditie om na afloop van het feest een kaartje met een leuke foto van het feestvarken aan de gasten mee naar huis te geven. De kleinere genodigden doe je daar uiteraard geen plezier mee. Een doosje met snoep of een bellenblaasje daarentegen doen het altijd goed!
 • Doggybags! We hebben allemaal de neiging om te veel eten te maken of te bestellen, want stel je voor dat de gasten hongerig van tafel gaan? Dat resulteert vaak in restjes, heel veel restjes. De restjes kunt u met doggy bags of (milieuvriendelijkere) wegwerpdozen aan de gasten geven.
 • Maak het persoonlijk: Jullie komen uiteraard met z’n allen samen om de communicant te vieren. Het spreekt dan bijna voor zich dat er een foto of naam van het feestvarken op bepaalde items zoals de placemats, flessen en bestekhouders aan tafel verschijnt.
 • Lees hier ook de tips voor het vieren van het lentefeest, die ook zeker van toepassing zijn bij het communiefeest!
 • Ten slotte: huur een photobooth! Stap met je familie en vrienden de photobooth binnen, sluit het gordijn en pak de leukste props uit de verkleeddoos. Druk op de knop en het plezier begint. Jouw unieke gepersonaliseerde fotoprint rolt binnen 10 seconden uit de photobooth. Uw gasten zullen niet kunnen ontsnappen aan de photobooth. Combineer de photobooth met een props pakket. Op bol.com kan je veel leuke artikelen vinden voor je communiefeest, bijvoorbeeld passende props en andere feestartikelen die bij de photobooth passen. De meeste fotohokje en fotopalen printen een dubbel fotostrookje, zo kunnen alle gasten de ene print houden en de andere print in het gastenboek laten plakken, inclusief een persoonlijke boodschap. Kortom een super originele herinnering voor een bijzonder communie!

Verschil tussen communiefeest en lentefeest

Hoewel kinderen met een lentefeest nog niet zo lang geleden een uitzondering waren in de klas, zijn ze tegenwoordig lang niet meer de enige – ook niet in katholieke scholen. De meeste ouders kiezen zonder al te veel twijfel voor een communiefeest óf een lentefeest, maar sommigen vragen zich af wat nu eigenlijk de verschillen zijn tussen de twee. De rol die de Kerk speelt, zoveel is wel duidelijk. Maar is een lentefeest dan gewoon een feestje zoals een ander? Over enkele maanden vieren de kinderen van het eerste en zesde leerjaar een mijlpaal in hun leven. Voor de jonge kinderen breken ‘de jaren van verstand’ aan. De oudere kinderen zetten hun eerste stappen naar het jongvolwassenheid. Dat doen ze op traditionele wijze in het bijzijn van God, gevolgd door een communiefeest. Maar als je als ouder niet in God gelooft, is de keuze voor een lentefeest gauw gemaakt.

Het geloof is nog steeds doorslaggevend bij het kiezen tussen een lentefeest of een communie. Een lentefeest wordt gekozen wanneer het gezin niet gelovig is. Maar waarom geven we nog steeds een communie- of lentefeest? Het grootste deel van de ondervraagden geeft zo’n feest omdat de zoon of dochter dat graag wil. 26% van de gezinnen doet het vooral om de traditie te onderhouden.

WhatsApp WhatsApp Mark