Prijs photobooth huren: Een compleet overzicht per type!

prijs-photobooth-huren

Iedereen heeft een budget en of je nu een goedkope photobooth wil huren of een deluxe versie met extra opties, iedereen wil natuurlijk graag van tevoren weten wat een photobooth huren kost in België. In dit artikel geven we daar antwoord op!

Kosten photobooth huren per type [alle prijzen]

Hieronder laten we de gemiddelde prijzen zien van alle verschillende photobooths die je kan huren op Photobooths-huren.be. We maken onderscheid tussen deze verschillende photobooths (in volgorde van populariteit):

Prijs photobooth huren: welke factoren beïnvloeden de prijs?

Er zijn een aantal factoren die bepalen wat de kosten van het huren van een photobooth zijn:

 • Met of zonder begeleiding (begeleiding verhoogt de personeelskosten)
 • Type photobooth (een Volkswagen busjes is duurder dan een fotohokje, is weer duurder dan een fotopaal, is weer duurder dan een videopaal zonder printer).
 • Inclusief of exclusief props?
 • Is personalisering van je printje mogelijk? (soms zijn hier extra kosten aan verbonden)
 • Hoe lang huur je het fotohokje? (2,3 of 4 uur maakt ene groot verschil, zeker als het met begeleiding is, waardoor gek genoeg een fotobooth die je voor 24 uur huurt alsnog goedkoper kan zijn dan een photobooth voor 3 uur).
 • Locatie (is van invloed op de reiskosten)

Kosten digitale photobooth huren (zonder printer)

Een photobooth zonder printer is een mooie budget optie die vooral geschikt is als je de foto’s voornamelijk online wil delen. Je huurt deze vanaf ongeveer €150 tot €200, met uitschieters naar boven tot €300 en €500, afhankelijk van de ‘looks’ van de fotobooth en de extra’s die je er bij krijgt, zoals inbegrep verplaatskosten, social media sharing en premium props.

Kosten fotobooth met printer

Een fotozuil met printer huur je al vanaf €300, zelfs wel €249 of €295, maar de prijzen van fotopalen met een compleet pakket inclusief goede DSLR camera zijn typisch rond de €350 tot €450, inclusief transportkosten. Dit is dan ook wat de meeste photobooth boekers op de site voor hun trouw of feest kwijt zijn.

fotobooth huren

Prijs fotohokje huren

Een fotohokje huren kost je minimaal €400, maar reken al snel op een bedrag tussen de €500 en €600 euro. Voor dat bedrag heb je wel alles wat je nodig hebt om een leuk feestje te bouwen: 3 of 4 uur onbeperkt printen, begeleiding, props en andere feestartikelen voor gekke foto’s, een gepersonaliseerde fotoframe en alle foto’s na afloop digitaal.

vintage retro fotohokje

Kosten van een magische fotospiegel huren

Ahh… de magische fotospiegel, ook wel magic mirrorbooth genoemd. De langzaam reizende ster in photoboothland: deze steeds popualairdere vorm van foto entertainment wordt steeds vaker op bruiloften en zakelijke evenementen gespot. De fotospiegel is een levensgrote spiegel die animaties toont, je aanwijzingen geeft, waarop je spelletjes kan spelen, waar je met je vinger op het scherm van de mirrorbooth kan schrijven, hetgeen ook op de print komt, kan stempelen, GIF-jes kan maken….

Teveel om op te noemen. De fotospiegels zijn niet per se duurder dan de reguliere fotohokjes en komen bijna altijd met begeleiding om er voor te zorgen dat alles goed gaat. Hoewel een enkeling rond de €450 vraagt, dient men beter rekening te houden met prijzen rond de €500 tot €600.

Brugge fotospiegel huren

Prijs van een Volkswagen fotobus huren

Als je echt impact wilt hebben en je beschikt over een buitenlocatie of grote deuren en genoeg plek binnen (bijvoorbeeld bij een beurs of conferentie), dan is een Volkswagen fotobusje ofwel een photobooth bus een uitgelezen kans! Reken op prijzen voor het huren van een Volkswagen photobooth bus van €700 tot €800 inclusief verplaatskosten.

VW van busje huren trouwvervoer Volkswagen

Prijzen van een caravan photobooth

De prijzen van een caravan photobooth zijn iets lager dan die van een VW photobooth: vanaf de €400, maar vaker rond de €600 euro als je transportkosten er bij optelt. Voor dat geld heb je wel alles wat je nodig  hebt: onbeperkt printen, props, alle foto’s digitaal, een gepersonaliseerd fotokader etc!

Brugge caravan photobooth

Tarieven GIF photobooth

Een GIF photpobooth huren is natuurlijk hartstikke leuk omdat je de GIF-jes kan delen op social media zoals Instagram, Whatsapp en Facebook. Het mooie is dat een GIF booth helemaal niet duurt hoeft te zijn! Een goedkope GIF booth kan je al voor iets minder dan €200 huren, omdat je geen printer nodig hebt voor de GIF’jes, je zet ze immers direct op social media!

photobooth huren Limburg

Kosten Greenscreen photobooth

Een greenscreen fotobooth of greenscreen mobiele fotostudio zorgt er voor dat de groene achtergrond door de greenscreen software automatische wordt vervangen voor een digitale achtergrond van jouw keuze en vervolgens wordt geprint! Het is dan ook een populaire keuze bij zakelijke evenementen, zoals beurzen, congressen, winkelopeningen, productlanceringen, in winkelcentra en andere vormen van fotomarketing. Reken op prijzen vanaf €500 – €600 euro voor een mobiele greenscreen studio of een fotopaal me greenscreen achtergrond of een fotohokje met groende achterwanden.

Prijs 360º video spinner booth

De 360º video spinner booth huren is de nieuwste trend, waarbij je op een platform staat en een videocamera om je heen draait en een video opneemt die doorgespoeld kan worden en in slow motion kan worden gezet. Vervolgens wordt er een vette soundtrack onder gezet en is hij klaar om te delen op social media. Deze 360 spinner booth is echter niet goedkoop; hoewel de prijzen vaak op aanvraag zijn, reken er op dat je voor een event van 3 uur al snel rond de €750 tot €900 euro kwijt bent.

prijs-360-photobooth

Kosten mobiele (Polaroid) fotograaf huren

Hoewel een mobiele fotograaf strikt genomen geen photobooth is, is het een geliefde optie in België, zeker voor zakelijke evenementen, zoals een receptie, bedrijfsfeest of beur. De mobiele fotograaf word vaak als ‘roaming photographer’ ingezet op zakelijke evenementen, zoals een afscheid, merkactivatie, bedrijfsfeest, borrel of beurs of congres.

prijs-fotobooth-huren

Waarom verschillende de prijzen van photobooths?

De verschillen in photobotohs zijn groot en de prijsverschillen dus ook: voor minder dan €100 huur je al een eenvoudige Polaroid instant camera met 50 prints, waarmee je zelf een mobiele fotobooth bent. Voor €179 kan je al 100 printjes maken met een photobooth. Vanaf €295 huur je al een echte photobooth met DSLR camera inclusief transport in heel België!. Fotohokjes en flitspalen met DSLR camera beginnen vanaf rond de €350 tot €400 euro. Deze factoren hebben de meeste invloed op de prijzen van photobooths:

1. Type photobooth

Logische dat eej photobooth in een caravan of een Volkswagen fotobusje duurder is dan een eenvoudige fotopaal. Hieronder staan indicatie prijzen voor alle verschillende soorten photobooths, zodat je weet waar je aan toe bent per type fotobooth.

2. Met of zonder begeleiding tijdens het feest

Sommige fotohokjes kan je enkel huren met begeleiding tijdens het feest. Je huurt ze dan ook standaard voor 3 of 4 uur. Andere flitspalen of fotozuilen huur je voor de gehele duur van je feest het zogenaamde ’24 uur huur’ concept. Dit is zonder begeleiding en dus goedkoper omdat de personeelskosten lager zijn.

3. Aantal prints

De goedkoopste photobotohs zijn de digitale booths of ‘digitale gastenboeken’, die geen printer hebben en waar je alle foto’s direct kunt mailen en / of na afloop digitaal ontvangt. Andere photobooths limiteren het aantal prints dat je kan maken, bijvoorbeeld 100, 200 of 300. Andere photobooths leggen geen enkele limiet op en hier mag je onbeperkt printen: dit is logischerwijs iets duurder.

4. Logistiek

Het is goedkoper als je de fotozuil zelf komt ophalen bij een ophaallocatie, dan dat hij gebracht moet worden en meestal is het goedkoper als je een verhuurder zoekt die dicht in de buurt van je feestlocatie zit. De transportkosten worden namelijk vaak boven een gratis aantal kilometers dat inbegrepen is doorberekend aan de klant.

5. Opties

De meeste photobooth pakketten zijn al behoorlijk compleet, maar als je extra’s wilt, props die bij jouw thema passen (denk Great Gatsby, Casino, Jail, Maffia, Hawaii, Voetbal, Kerst, Valentijnsdag, etc), een achtergrond, GIF-jes of video’s, social media sharing, extra lange huurtijd da zal je uiteindelijk ook iets duurder uitkomen.

Wij helpen je de perfecte photobooth te vinden!

Zie je door de bomen het bos niet meer? Doe een algemene aanvraag en wij zorgen er voor dat enkele relevante verhuurders met photobooths die voldoen aan jouw wensen je gratis een offerte sturen. Vul hiervoor het onderstaande contactformulier in:

  Ik heb interesse in
  Fotozuil met printer (€300+)Fotospiegel (€425+)Fotohokje (€500+)Caravan photobooth (€450+)360 spinner videobooth (€750+)Videobooth (€250+)Greenscreen (€500+)Mobiele (polaroid) fotograaf (€400+)VW photobooth bus (€700+)GIF photobooth (€250+)Fotozuil zonder printer (€200+)XL LED lichtletters (€45 per letter)

  Wat voor evenement organiseer je?
  BruiloftZakelijk / marketingBedrijfsfeestReceptie / borrelFestivalVerjaardagAnders

  Hoeveel gasten verwacht je ongeveer?

  Naar welke stijl photobooth gaat je voorkeur uit?
  Modern / NeutraalVintageHout

  Welke kosten maakt de photobooth verhuurder?

  De factoren die van invloed zijn op de prijs van een fotobooth hangen van een aantal uiteenlopende zaken af. Bedenk dat een ondernemer de volgende kosten maakt om een fotobox te kunnen verhuren:

  • Productie en afschrijving van de photobooth over meerdere jaren
  • Kosten van printpapier en inkt
  • Arbeidstijd voor maken van een gepersonaliseerde fotoframe, klantenservice, begeleiding tijdens het feest
  • Transportkosten
  • Marketing kosten (website, advertenties)
  • Winstmarge
  • BTW

  Het houden en onderhouden van een fotohokje is dus zeker geen goedkope opgave!

  Verschillende namen van photobooths?

  Photobooths worden ook verhuurd onder de volgende namen, maar het komt allemaal op hetzelfde neer: een kastje met camera, computer en printer waar leuke fotostrookjes uit komen:

  • flitspaal
  • fotokist
  • flitskist
  • fotobox
  • fotobooth
  • fotokast
  • fotopaal
  • fotozuil
  • fotohokje
  • fotokot

  2 reacties op “Prijs photobooth huren: Een compleet overzicht per type!

  1. Pingback: Photobooth huren in provincie West-Vlaanderen? Kies uit 50+ fotohokjes! - Photobooths-huren.be

  2. Pingback: Photobooth huren in provincie Antwerpen? - Photobooths-huren.be

  Reacties zijn gesloten.

  WhatsApp WhatsApp Mark