Antwerpen [hele feest]

(11)
550
425

Spiegel photobooth [Antwerpen])

(15)
599
599
425

West-Vlaanderen [8 uur]

(4)
550

Antwerpen

(9)
595
549

West-Vlaanderen [6 uur]

(11)
599

West-Vlaanderen [8 uur]

(2)
550


Zie je door alle fotospiegels DE fotospiegel om te huren niet meer?

Laat ons je helpen! Vul het onderstaande formulier in en wij gaan voor je op zoek naar de beste beschikbare interactieve fotospiegels op basis van jouw locatie, voorkeuren en budget. Je ontvangt vervolgens direct van de verhuurders hun offertes, waarna jij de keus kan maken welke fotospiegel het best past bij het thema van je feest en je budget en andere wensen.

  Ik heb interesse in
  Fotozuil met printer (€300+)Fotospiegel (€425+)Fotohokje (€500+)Caravan photobooth (€450+)360 spinner videobooth (€750+)Videobooth (€250+)Greenscreen (€500+)Mobiele (polaroid) fotograaf (€400+)VW photobooth bus (€700+)GIF photobooth (€250+)Fotozuil zonder printer (€200+)XL LED lichtletters (€45 per letter)

  Wat voor evenement organiseer je?
  BruiloftZakelijk / marketingBedrijfsfeestReceptie / borrelFestivalVerjaardagAnders

  Hoeveel gasten verwacht je ongeveer?

  Naar welke stijl photobooth gaat je voorkeur uit?
  Modern / NeutraalVintageHout

  Wat is een Fotospiegel?

  Wat is een interactieve fotospiegel precies? Allereerst is de fotospiegel bekend onder een aantal verschillende namen, maar werken ze allemaal op vergelijkbare manieren met hetzelfde principe: je ziet jezelf in een spiegel die ook een scherm is waarop grafische animaties staan, zodat je bijvoorbeeld aan het lachen wordt gemaakt of aanwijzingen krijgt of zelfs spelletjes kan spelen. Het is dus eigenlijk een fotohokje in de vorm van een spiegel, met een ingebouwde printer. Ook kan je op de spiegel schrijven of emoticons plaatsen en deze worden dan ook op je foto geprint. De fotospiegel is inmiddels na de fotopaal de meeste populaire photobooth in België en is ook wel bekend onder andere namen, zoals:

  • Interactieve fotospiegel
  • Photomaster
  • Selfiespiegel
  • Magic mirror photobooth
  • Selfiebooth of selfiemirror
  • Magic Mirror
  • Mirror Me booth
  • Magische foto-spiegel
  • Spiegel photobooth
  • Beauty mirror
  • Foto mirror

  Wat kost een fotospiegel op je feest?

  Ahh… de magische fotospiegel, ook wel magic mirrorbooth genoemd. De langzaam reizende ster in photoboothland is inmiddels zeker gearriveerd en niet meer weg te denken! Deze vorm van foto entertainment wordt steeds vaker op bruiloften en zakelijke evenementen gespot. De fotospiegel is een levensgrote spiegel die animaties toont, je aanwijzingen geeft, waarop je spelletjes kan spelen, waar je met je vinger op het scherm van de mirrorbooth kan schrijven, hetgeen ook op de print komt, kan stempelen, GIF-jes kan maken, zelfs spelletjes zoals boter-kaas-eieren kan spelen…. Teveel om op te noemen. De fotospiegels zijn niet per se duurder dan de reguliere fotohokjes (maar zeker wel duurder dan een eenvoudige 'fotozuil') en komen soms met begeleiding om er voor te zorgen dat alles goed gaat. Hoewel een enkeling rond de €450 vraagt voor een magic mirror, dient men beter rekening te houden met prijzen rond de €500 tot €600.

  Wat krijg je nu als je een fotospiegel besteld? Hieronder zetten we kort op een rij de meest voorkomende onderdelen bij het huren van een mirrorbooth voor een particulier feest zijn:

  • De spiegelbooth: alle apparatuur, inclusief printer, touchscreen, computer, (DSLR) camera en de gehele behuizing
  • Prints: papier en inkt voor een bepaald aantal prints of onbeperkt printen
  • Een tijdslimiet: Soms huur je een fotospiegel voor 2,3,4 uur, maar soms kan je een mirrorbooth gewoon voor de gehele duur van het feest huren, ongeacht of het feest nu 3, 5 of 6 uur duurt.
  • Props: typisch krijg je een props pakket bij de fotospiegel geleverd om je gezicht mee uit te rusten, zodat de foto's nog wat grappiger worden, zelfs zonder gekke bekken! Denk aan pruiken, snorren, lippen, pijpen, baarden, brilletjes, tekstballonnen, etc. Soms zijn dit de bekende feestartikelen op satéprikkers (houten stokjes), en zijn deze bedoeld voor eenmalig gebruik.
  • Alle foto's digitaal: Na afloop van het feest krijgt de opdrachtgever alle foto's die zijn gemaakt in zijn of haar bezit. Soms is dit met behulp van een fysieke USB stick, maar vaker krijg je toegang via een online gallerij van de verhuurder of via WeTransfer of een andere filesharing dienst.
  • Personalisatie van je fotokader (de layout); het aanpassen van het fotostrookje is vrijwel altijd inbegrepen bij de vaste pakketprijs: wel kan het zijn dat je personalisatie beperkt is tot een keuze uit een aantal templates en het fotostrookje niet 100% te personaliseren is (of dat hier extra kosten voor worden gerekend).

  Er zijn ook enkele dingen die niet standaard in de meeste pakketten voor het boeken van interactieve fotospiegels zitten, en die per verhuurder verschillen:

  • Begeleiding: inmiddels wordt ook een selfiespiegel veelvuldig zonder begeleiding verhuurd, omdat de personeelskosten de selfiespiegel anders zeer prijzig maakt en omdat de bediening van een magische fotospiegel zeer eenvoudig is. Daarnaast is het vaak fijn om geen 'vreemden' op je feest te hebben, zeker als het een kleiner feest betreft. Wel zullen de fotospiegels altijd worden bezorgd, opgebouwd en na afloop van het feest weer worden afgebroken, omdat hier iets meer kennis voor vereist is dan bij een eenvoudige fotopaal
  • Social sharing: omdat de fotospiegels een recente trend zijn, zijn deze meestal al gebouwd met social sharing en internet connectivity in gedachten en krijg je dit er standaard bij. Bij sommige verhuurders is dit een extra optie waar extra voor betaald dient te worden: de mogelijkheid om niet te wachten tot het einde van het feest of enkele dagen daarna, maar om direct nadat de foto is getrokken de foto via je mobiel te ontvangen (bijvoorbeeld met behulp van een QR code), waarna je hem zelf op je eigen social media kan delen
  • Transportkosten: De fotospiegels kunnen zonder uitzondering niet worden opgehaald bij de verhuurder, gegeven de opbouw en het gewicht van de selfiespiegels, worden alle spiegels direct op de feestlocatie bezorgd en opgebouwd en probeert de verhuurder direct afspraken te maken met de eigenaar van de feestzaal, zodat je geen omkijken hebt naar het geregel rond de ontvangst, installatie en weer ophalen van de mirrorbooth. Gegeven de hoge brandstofkosten wordt er vaak bij een offerte gekeken naar de locatie en de reisafstand tussen feestlocatie en magazijn van de verhuurder. Meestal is de eerste X kilometer gratis en ga je pas extra betalen indien je feestlocatie verder weg gelegen is.

  Voordelen en nadelen van een Magic Mirror huren

  Wat zijn de verschillende voordelen en nadelen van een magic mirror huren in vergelijking met de andere soorten photobooths? Wij zetten ze hieronder even op een rijtje:

  Voordelen van een selfiespiegel huren:

  • Voordeel: Heb je al genoeg fotopalen en fotohokjes op bruiloften gezien? Grote kans dat een fotospiegel voor iedereen nieuw is
  • Voordeel: Wil je de fotospiegel met begeleiding of juist voor de hele middag, avond of nacht huren? Geen probleem, er is keuze genoeg!
  • Voordeel: Er passen grotere groepen op de foto bij een fotospiegel, dan er in een fotohokje passen
  • Voordeel: kinderen of mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten? Geen probleem voor de fotospiegel omdat je er van top tot teen op komt en er zelf voor kan zitten, mocht je dat willen!

  Nadelen van een fotospiegel huren:

  • Nadeel: Het grootste nadeel is natuurlijk de prijs: zelfs voor de budget fotospiegel ben je €400+ kwijt en als deze uitcerkocht is en niet beschikbaar, loopt de prijs al snel op tot €500-€600.
  • Nadeel: De meeste fotospiegels zullen niet eenvoudig een trap op kunnen. Vraag voor de zekerheid na bij de verhuurder van de fotospiegel die je op het oog hebt en de locatie hoe bereikbaar de feestzaal is.
  • Nadeel: voor zakelijke gebruikers: hoewel er juist veel met de animaties en dergelijke te 'branden' en 'personalizen' is, heeft de fotospiegel zelf weinig oppervlakte om te bestickeren voor branding doeleinden omdat het gehele oppervlakte uit de spiegel bestaat.
  • Nadeel: Voor de meer verlegen gasten of bezoekers is een fotohokje wellicht wenselijker dan een fotospiegel, want met een mirrorbooth sta je toch meer in het openbaar gek te doen met props!

  Tips voor het huren van een fotospiegel

  • Wees er op tijd bij! Het aantal verhuurders van fotospiegels is het afgelopen jaar toegenomen, maar de vraag naar fotospiegels ook! Het is dan ook een stuk lastiger om last minute een mirror booth te vinden dan een fotohokje of fotopaal. Sterker nog, afgelopen zomer hebben we meerdere malen mensen niet meer kunnen helpen omdat alle spiegel photobooths uitverkocht waren!
  • Populaire data: Zoek je een spiegel op een populaire datum? Wij hebben de afgelopen jaren gezien dat 90% van alle mirror booths wordt gehuurd voor een vrijdagavond of zaterdagavond. Omdat de irrorbooths zo populair zijn op bruiloften, zijn de weekenden in het trouwseizoen (grofweg van mei tot september) al lang van tevoren uitverkocht. Zeker in 2022 / 2023 in verband met de zogenaamde post-Corona 'inhaalbruiloften' en inhaalfeesten'. Boek je interactieve fotospiegel dus voor populaire data minimaal 6 maanden van tevoren.
  • Accessoires: Vraag de verhuurder welke lijsten hij beschikbaar heeft om de fotospiegel het best te laten passen bij het thema van jouw feest. De vintage look krijg je met een stoere houten lijst, maar je kan ook op de romantische toer gaan met een bloemenlijst (indien beschikbaar).
  • Rode loper & paaltjes: Vraag ook voor de ultieme VIP uitstraling en behandeling of de verhuurder (eventueel tegen meerprijs) chromen paaltjes en een rode loper heeft en kan meenemen. Zo ben je er van verzekerd dat de selfiespiegel niet over het hoofd wordt gezien en zelfs de mensen die in de rij staan al onderdeel van de ervaring uit maken! Soms zijn hier wel extra kosten aan verbonden.
  WhatsApp WhatsApp Mark