Een photobooth op je lentefeest [20+ tips]

lentefeest photobooth huren

Wil je een photobooth huren voor het lentefeest? Dan ben je zeer niet de eerste op onze site voor photobooth verhuur! Elk jaar verhuurd ons platform voor honderden lentefeesten een photobooth om de feestvreugde te verhogen! Met onze meer dan 50 verhuurders uit heel België (Vlaanderen) kan je op welke locatie voor je lentefeest dan ook een photobooth huren! Een photobooth op je lentefeest huur je al vanaf €295, inclusief prints, props en bezorging!

Een photobooth huren voor je lentefeest

De meest populaire photobooth die voor een lentefeest wordt gehuurd zijn de ‘open’ fotopalen of fotozuilen, ook wel een fotobox genoemd. Maar ook de fotospiegel zien we steeds vaker gevraagd worden op een lentefeest. Het leuke aan een photobooth huren voor je lentefeest is dat het niet alleen interactief is, maar je direct ook een fysieke herinnering en bedankje voor je gasten hebt in de vorm van het geprinte fotostrookje. Natuurlijk gepersonaliseerd met je eigen naam en datum er op! Daarnaast krijg je alle foto’s ook nog eens na afloop digitaal, zodat je na je lentefeest ook direct alle foto’s op je socials kunt plempen. Soms kan je zelf al gedurende het lentefeest door middel van email of een QR code de foto’s direct op je mobiel laden en delen.

Het lentefeest neemt de laatste jaren enorm toe in populariteit. In 2017 waren er in Vlaanderen en Brussel ongeveer 10.000 kinderen die het lentefeest vierden. Lentefeesten zijn echter al veel ouder. Het lentefeest bestaat al vanaf het einde van de 19e eeuw. Het begon als vervanging van het communiefeest voor mensen die niet religieus waren. Sinds de jaren ‘60 van de vorige eeuw groeide de populariteit van de lentefeesten, maar met name de laatste vijf tot tien jaar vindt er een enorme opmars van lentefeesten plaats.

fotozuil-mechelen

Wat is het lentefeest?

Het lentefeest wordt gevierd als een kind naar groep 3 gaat, dus kleuter af is. Ook zijn er lentefeesten voor kinderen die naar de middelbare school gaan.  Voor iedereen die niet gelovig is, maar zijn kind geen feest en cadeautjes wil ontzeggen, is er het lentefeest. Ouders regelen vaak zelf een speciaal feestje voor hun kind. Maar er zijn ook veel ouders die meer willen, zij willen het lentefeest voor hun kind betekenis en diepgang geven. Deze ouders en hun kinderen kunnen terecht bij de vrijzinnige humanisten. Zij werken samen met de ouders en kinderen aan de voorbereidingen van het lentefeest. Het lentefeest is dan zeker niet zomaar een feestje, maar een feest waarbij waarden, respect voor anderen en verbondenheid centraal staan. Net als bij de eerste communie worden de voorbereidingen voor het officiële gedeelte van het lentefeest veelal gezamenlijk gedaan. De kinderen gaan vaak een weekendje met z’n allen op pad en oefenen dan liedjes, dansjes en bijvoorbeeld het voordragen van gedichtjes. Onderdelen die tijdens de ceremonie vaak weer aan de orde komen. Ook komt het voor dat ouders een rol hebben tijdens de ceremoniële gedeelte van het lentefeest. Zij vertellen dan bijvoorbeeld wat zij als ouder hebben geleerd van hun kind. Een lentefeest is op deze manier een feest waarbij echt bewust wordt nagedacht over wat je als ouders belangrijk vindt voor het leven van je kind. Dat is mooi en best een ceremonieel feest waard.

fotozuil-bruiloft-mechelen

Photobooth tips voor het lentefeest

 • Vrijwel elk photobooth pakket is inclusief de optie om het fotostrookje te personaliseren, meestal aan de hand van templates. Dit is de uitgelezen mogelijkheid om je naam en de datum van je lentefeest aan de prints toe te voegen
 • De meeste photobooths printen een strookje van 5×15 cm dubbel uit. Daarmee kan je er 1 aan je gasten geven en 1 voor je gastenboek reserveren, Vraag je gasten om een leuke boodschap aan de foto’s toe te voegen en je eindigt je lentefeest met een prachtig volgeschreven en vol gefotografeerd gastenboek!
 • Gegeven de drukte rond de lentefeesten raden we altijd aan om de photobooth rim van tevoren te reserveren, omdat je anders het risico loopt dat de meest populaire photobooths al uitverkocht zijn. 3 maanden van te voren is meestal voldoende!

Overige tips voor het lentefeest

 • Afhankelijk van hoeveel mensen je uitnodigt, is zo’n feest een groot evenement en komen er altijd meer dingen bij kijken dan je in eerste instantie dacht. Daarom is het handig om op tijd te beginnen, zo’n 2-3 maanden van tevoren, zodat je alles goed kunt voorbereiden.
 • Vraag op voorhand aan je kind hoe hij of zij het feest ziet. Zo weet je waarmee je rekening moet houden en wat de opties zijn.
 • Veel mensen vragen zich af waarom er cadeaus worden gegeven tijdens het lentefeest. Dit is omdat het een erg speciale dag is voor het kind en voor de ouders. De communicant kiest er die dag namelijk zelf voor om de eerste stappen naar het christelijke geloof te zetten, en dat wordt gevierd. Vandaag de dag wordt er vaak speelgoed cadeau gegeven.
 • Uit onderzoek blijkt dat een lentefeest gemiddeld €2000 kost. Natuurlijk is het wel goed om te bedenken dat je helemaal zelf in de hand hebt hoeveel je werkelijk uitgeeft aan het feest. Als je een feest op locatie houdt of een cateraar inhuurt, is het logisch dat de kosten oplopen, ook een photobooth met prints huren op je lentefeest zal minimaal €295 extra kosten.
 • Naast een photobooth voor de gasten is een een fotograaf misschien niet iets waar je direct aan denkt, maar een fotograaf regelen voor je lentefeest levert mooie plaatjes op. Zo heb je een aandenken voor later, want je kunt met de foto’s weer even terug naar dat mooie moment. Natuurlijk kun je ook zelf in de weer met een camera.
 • Een leuke manier om je peetouders te vragen is vie een fotoboekje of een videoboodschap. Iemand mee uit eten nemen is natuurlijk altijd een goed idee. Neem degene die je als peetouder wilt vragen mee naar zijn/haar favoriete restaurant en maak er samen een fijne avond van. Zo hebben jullie gelijk genoeg tijd om alvast het een en ander door te nemen.

 • Denk van tevoren ook na over de aankleding van je huis of van de gehuurde ruimte. Wil je bijvoorbeeld een themafeest? Dan is het leuk om te zorgen voor decoratie in dat thema.
 • Leuke foto hieronder, toch? De naam van het feestbeest in letters van hout. Super om een originele en creatieve lentefeestfoto mee te maken. Ook op het feest kan je de naam goed gebruiken. Je zet hem aan de ingang van de feestzaal. Of op een mooie plek centraal bij het buffet. Na het feest kan je de naam natuurlijk mooi bevestigen op de slaapkamer.
 • Maak een groepsfoto met alle genodigden. De communicant kan centraal in het midden van de foto.
 • Vind je (bijna) alles mooi en kun je maar niet kiezen wat je gaat maken en kopen om alles te versieren? Dan is het makkelijker om voor een bepaald thema te kiezen. Jungle, exotisch of circus, de opties zijn eindeloos
 • Lees hier ook de tips voor het communiefeest, die ook zeker van pas zullen komen!
 • Ten slotte: huur een photobooth! Stap met je familie en vrienden de photobooth binnen, sluit het gordijn en pak de leukste props uit de verkleeddoos. Druk op de knop en het plezier begint. Jouw unieke gepersonaliseerde fotoprint rolt binnen 10 seconden uit de photobooth. Uw gasten zullen niet kunnen ontsnappen aan de photobooth. Combineer de photobooth met een props pakket. Op bol.com kan je veel leuke artikelen vinden voor je lentefeest, bijvoorbeeld passende props en andere feestartikelen die bij de photobooth passen. De meeste fotohokje en fotopalen printen een dubbel fotostrookje, zo kunnen alle gasten de ene print houden en de andere print in het gastenboek laten plakken, inclusief een persoonlijke boodschap. Kortom een super originele herinnering voor een bijzonder lentefeest!

Verschil tussen communiefeest en lentefeest

Hoewel kinderen met een lentefeest nog niet zo lang geleden een uitzondering waren in de klas, zijn ze tegenwoordig lang niet meer de enige – ook niet in katholieke scholen. De meeste ouders kiezen zonder al te veel twijfel voor een communiefeest óf een lentefeest, maar sommigen vragen zich af wat nu eigenlijk de verschillen zijn tussen de twee. De rol die de Kerk speelt, zoveel is wel duidelijk. Maar is een lentefeest dan gewoon een feestje zoals een ander? Over enkele maanden vieren de kinderen van het eerste en zesde leerjaar een mijlpaal in hun leven. Voor de jonge kinderen breken ‘de jaren van verstand’ aan. De oudere kinderen zetten hun eerste stappen naar het jongvolwassenheid. Dat doen ze op traditionele wijze in het bijzijn van God, gevolgd door een communiefeest. Maar als je als ouder niet in God gelooft, is de keuze voor een lentefeest gauw gemaakt.

Fotospecialist Albelli liet een onderzoek doen bij 600 Belgische ouders. Daarin werd duidelijk dat de meeste Belgische kinderen nog steeds hun communie doen. Maar ondertussen geeft ook 17% van de kinderen een lentefeest. Waarom we bijna allemaal een feest geven wanneer onze zoon of dochter 6 tot 12 jaar wordt, verschilt van ouder tot ouder. Het prijskaartje voor zo’n feestje is niet min. 1 op de 5 gezinnen geeft meer dan 1.000 euro uit aan het lentefeest van hun kind. De meeste ouders kiezen toch nog voor een goedkopere optie en houden een bescheiden feestje thuis of geven een thuisfeest. De minderheid kiest om een zaal te huren. Zeker bij de grotere feesten zien we vaak dat er ook ene photobooth wordt gehuurd, zeker als het feest op een externe locatie is, of als er meer dan 20 gasten worden uitgenodigd.

lentefeest-photobooth-huren

WhatsApp WhatsApp Mark