Zie je door alle fotohokjes HET fotohokje om te huren niet meer?

Laat ons je helpen! Vul het onderstaande formulier in en wij gaan voor je op zoek naar de beste beschikbare fotohokjes op basis van jouw locatie, voorkeuren en budget. Je ontvangt vervolgens direct van de verhuurders hun offertes, waarna jij de keus kan maken welk fotohokje het best past bij het thema van je feest en je budget en andere wensen.

  Ik heb interesse in
  Fotozuil met printer (€300+)Fotospiegel (€425+)Fotohokje (€500+)Caravan photobooth (€450+)360 spinner videobooth (€750+)Videobooth (€250+)Greenscreen (€500+)Mobiele (polaroid) fotograaf (€400+)VW photobooth bus (€700+)GIF photobooth (€250+)Fotozuil zonder printer (€200+)XL LED lichtletters (€45 per letter)

  Wat voor evenement organiseer je?
  BruiloftZakelijk / marketingBedrijfsfeestReceptie / borrelFestivalVerjaardagAnders

  Hoeveel gasten verwacht je ongeveer?

  Naar welke stijl photobooth gaat je voorkeur uit?
  Modern / NeutraalVintageHout

  Als je op zoek bent naar een origineel fotohokje, dan is deze categorie met de traditionele fotohokjes zoals je ze vroeger op het gemeentehuis en op de treinstations zag echt voor jouw! Deze hokjes zien er supermooi uit, hebben een geweldige uitstraling en zijn niet te missen op wat voor feest, bruiloft, festival, bedrijfsfeest of ander (zakelijk) evenement dan ook! Het fotohokje is dan ook een van onze meest populaire categorieën en kom je op zeer uiteenlopende gelegenheden tegen, van jubileum tot fotomarketing (denk aan een winkelopening of een productlancering). De kosten om een fotohokje te huren bedragen meestal tussen de €400 tot €600 euro en daarmee is het niet de goedkoopste categorie.

  Wat kost een fotohokje op je feest?

  Een fotohokje huren kost je minimaal €400, maar reken al snel op een bedrag tussen de €500 en €600 euro. Voor dat bedrag heb je wel alles wat je nodig hebt om een leuk feestje te bouwen: 3 of 4 uur onbeperkt printen, props en andere feestartikelen voor gekke foto's, een gepersonaliseerde fotoframe en alle foto's na afloop digitaal.

  Wat krijg je nu als je een fotohokje besteld? Hieronder zetten we kort op een rij de meest voorkomende onderdelen van een boeking voor een fotohokje voor een particulier feest zijn:

  • Het fotohokje: alle apparatuur, inclusief printer, touchscreen, computer, (DSLR) camera en de gehele behuizing
  • Prints: papier en inkt voor een bepaald aantal prints of onbeperkt printen
  • Een tijdslimiet: Soms huur je een fotohokje voor 2,3,4 uur, maar soms kan je een fotohokje gewoon voor de gehele duur van het feest huren, ongeacht of het feest nu 3, 5 of 6 uur duurt.
  • Props: typisch krijg je een props pakket bij het fotohokje geleverd om je gezicht mee uit te rusten, zodat de foto's nog wat grappiger worden, zelfs zonder gekke bekken! Denk aan pruiken, snorren, lippen, pijpen, baarden, brilletjes, tekstballonnen, etc. Soms zijn dit de bekende feestartikelen op satéprikkers (houten stokjes), en zijn deze bedoeld voor eenmalig gebruik.
  • Alle foto's digitaal: Na afloop van het feest krijgt de opdrachtgever alle foto's die zijn gemaakt in zijn of haar bezit. Soms is dit met behulp van een fysieke USB stick, maar vaker krijg je toegang via een online gallerij van de verhuurder of via WeTransfer of een andere filesharing dienst.
  • Personalisatie van je fotokader (de layout); het aanpassen van het fotostrookje is vrijwel altijd inbegrepen bij de vaste pakketprijs: wel kan het zijn dat je personalisatie beperkt is tot een keuze uit een aantal templates en het fotostrookje niet 100% te personaliseren is (of dat hier extra kosten voor worden gerekend).

  Er zijn ook enkele dingen die niet standaard in de meeste pakketten voor het boeken van fotohokjes zitten, en die per verhuurder verschillen:

  • Begeleiding: inmiddels worden ook de fotohokjes veelvuldig zonder begeleiding verhuurd, omdat de personeelskosten het fotohokje anders zeer prijzig maakt en omdat de bediening van een fotohokje zeer eenvoudig is. Daarnaast is het vaak fijn om geen 'vreemden' op je feest te hebben, zeker als het een kleiner feest betreft. Wel zullen de fotohokjes altijd worden bezorgd, opgebouwd en na afloop van het feest weer worden afgebroken, omdat hier iets meer kennis voor vereist is dan bij een eenvoudige fotopaal
  • Social sharing: bij sommige fotohokjes krijg je dit er standaard bij, maar bij andere verhuurders is dit een extra: de mogelijkheid om niet te wachten tot het einde van het feest of enkele dagen daarna, maar om direct nadat de foto is getrokken de foto via je mobiel te ontvangen (bijvoorbeeld met behulp van een QR code), waarna je hem zelf op je eigen social media kan delen
  • Transportkosten: De fotohokjes kunnen niet worden opgehaald bij de verhuurder, gegeven de opbouw van het fotohokje, die in delen wordt vervoerd en vervolgens a la IKEA moet worden opgebouwd, worden alle fotohokjes direct op de feestlocatie bezorgd en probeert de verhuurder direct afspraken te maken met de locatiehouder, zodat je geen omkijken hebt naar het geregel rond de ontvangst, installatie en weer ophalen van de fotobooth. Gegeven de hoge brandstofkosten wordt er vaak bij een offerte gekeken naar de locatie en de reisafstand tussen feestlocatie en magazijn van de verhuurder. Meestal is de eerste X kilometer gratis en ga je pas extra betalen indien je feestlocatie verder weg gelegen is.

  Voordelen en nadelen van een fotohokje huren

  Wat zijn de verschillende voordelen en nadelen van een fotobooth huren in vergelijking met de andere typen fotobooths? Wij zetten ze hieronder even op een rijtje:

  Voordelen van een fotohokje huren:

  • Voordeel: je fotohokje heeft een gave uitstraling en zal zeker niet over het hoofd worden gezien!
  • Voordeel: voor zakelijke gebruikers, hebben fotohokjes meer ruimte voor branding
  • Voordeel: als je meer behoefte hebt aan privacy of te verlegen bent om in het openbaar gek te doen, is een gesloten fotohokje een uitkomst
  • Voordeel: binnen een hokje is de verlichting beter te regelen, hetgeen resulteert in mooiere plaatjes bij het trekken van de foto

  Nadelen van een fotohokje huren:

  • Nadeel: het opbouwen van een fotohokjes duurt meestal iets langer, dus daar moet wel tijd voor zijn.
  • Nadeel: er passen minder mensen op de foto, 2-3 gaat goed, bij meer gasten wordt het wel een hele krappe foto!
  • Nadeel: niet elk fotohokje kan op een hogere verdieping komen! Sommige bestaan uit losse delen en kunnen wel de trap op of lift in!
  • Nadeel: fotohokjes zijn duurder dan sommige andere typen photobooths, zoals een simpele fotopaal en is dus niet voor elk budget. Daarnaast zijn er aanmerkelijk minder verhuurder van fotohokjes in België, waardoor de beschikbaarheid op sommige locaties te wensen over laat, zeker op populaire data!

  Tips voor het huren van een fotohokje

  • Zorg er voor dat er voldoende plek is! Een fotohokje is ongeveer 1x2 meter, een opblaasbaar fotohokje heeft ongeveer 3x3 meter nodig!
  • Vraag verschillende offertes als je geld wilt besparen door prijzen te vergelijken
  • Wees er op tijd bij als je het fotohokje op een hele populaire datum nodig hebt (voornamelijk vrijdagen en zaterdagen in het trouwseizoen (van mei tot september) en donderdagen, vrijdagen en zaterdagen in december in verband met personeelsfeesten, kerstrecepties, kerstborrels etc.
  • Gastenboeken zijn vaak saai, maar met de dubbele prints van 5x15 cm die uit het fotohokje komen kan je je gastenboek leuk opvrolijken!
  • De meeste fotohokjes zijn inclusief onbeperkt printen, dat geeft natuurlijk rust, maar de fotohokjes zonder begeleiding, die je voor de hele dag / avond of nacht huurt zijn meestal met een gelimiteerd aantal prints. Maak je niet direct zorgen: 300 prints betekent feitelijk dat je 5 uur lang elke minuut een printje kan maken en als er 150 gasten op je feest zijn, gaat iedereen naar huis met 2 prints, niet onaardig dus. Daarnaast zijn 300 prints vaak 600 prints omdat elke print dubbel wordt geprint (de 10x15 cm print word door midden gesneden het fotohokje.
   
  WhatsApp WhatsApp Mark