Wat kost een photobooth in Belgie?

Iedereen heeft een budget en of je nu een goedkope photobooth wilt huren of een deluxe versie met extra opties, iedereen wilt natuurlijk graag van tevoren weten wat een photobooth huren kost in België en in dit artikel geven we daar antwoord op!

Wat kosten de verschillende photobooths?

Hieronder zullen we aangeven wat de gemiddelde prijzen zijn van alle verschllende photobooths die je kan huren op Photobooths-huren.be.

Kosten Polaroid instant camera huren

Hoewel de polaroid camera strikt genomen geen photobooth is, hebben we hem wel op de site staan, omdat het een geliefde budget optie is in België voor de bruidsparen en feestbeesten voor wie zelfs een goedkope fotopaal boven budget is of wanneer er geen goede plek in de feestruimte te vinden is voor een fotobooth. Je huurt deze al voor minder dan €100 inclusief een aantal prints.

Kosten digitale photobooth (zonder printer)

Een photobooth zonder printer is een mooie budget optie die vooral geschikt is als je de foto’s voornamelijk online wil delen. Je huurt deze voor ongeveer €100 tot €200.

Kosten Fotopaal of Fotozuil met printer

Een fotozuil met printer huur je al voor iets minder dan €300, maar de prijzen van fotopalen met een compleet pakket inclusief goede DSLR camera zijn typisch rond de €300 tot €400, exclusief transportkosten.

Kosten fotohokje huren

Een fotohokje huren kost je minimaal €400, maar reken al snel op een bedrag tussen de €400 en €600 euro. Voor dat bedrag heb je wel alles wat je nodig hebt om een leuk feestje te bouwen: 3 of 4 uur onbeperkt printen, begeleiding, props en andere feestartikelen voor gekke foto’s, een gepersonaliseerde fotoframe en alle foto’s na afloop digitaal.

Kosten van een magische fotospiegel

Ahh… de magische fotospiegel, ook wel magic mirrorbooth genoemd. De langzaam reizende ster in photoboothland: deze steeds popualairdere vorm van foto entertainment wordt steeds vaker op bruiloften en zakelijke evenementen gespot. De fotospiegel is een levensgrote spiegel die animaties toont, je aanwijzingen geeft, waarop je spelletjes kan spelen, waar je met je vinger op het scherm van de mirrorbooth kan schrijven, hetgeen ook op de print komt, kan stempelen, GIF-jes kan maken…. Teveel om op te noemen. De fotospiegels zijn niet per se duurder dan de reguliere fotohokjes en komen bijna altijd met begeleiding om er voor te zorgen dat alles goed gaat. Reken op prijzen vanaf €500.

Kosten van een Volkswagen Fotobus

Als je echt impact wilt hebben en je beschikt over een buitenlocatie of grote deuren en genoeg plek binnen (bijvoorbeeld bij een beurs of conferentie), dan is een Volkswagen fotobusje ofwel een photobooth bus een uitgelezen kans! Reken op prijzen voor het huren van een Volkswagen photobooth bus van €600 tot €700.

Prijzen van een caravan photobooth

De prijzen van een caravan photobooth zijn vergelijkbaar met die van een VW photobooth: rond de €600 – €700 euro als je transportkosten er bij optelt. Voor dat geld heb je wel alles wat je nodig  hebt: onbeperkt printen, props, alle foto’s digitaal, een gepersonaliseerd fotokader etc!

Tarieven GIF photobooth

Een GIF photpobooth huren is natuurlijk hartstikke leuk omdat je de GIF-jes kan delen op social media zoals Instagram, Whatsapp en Facebook. Het mooie is dat een GIF booth helemaal niet duurt hoeft te zijn! Een goedkope GIF booth kan je al voor iets minder dan €200 huren, omdat je geen printer nodig hebt voor de GIF’jes, je zet ze immers direct op social media!

Kosten Greenscreen photobooth

Een greenscreen fotobooth of greenscreen mobiele fotostudio zorgt er voor dat de groene achtergrond door de greenscreen software automatische wordt vervangen voor een digitale achtergrond van jouw keuze en vervolgens wordt geprint! Het is dan ook een populaire keuze bij zakelijke evenementen, zoals beurzen, congressen, winkelopeningen, productlanceringen, in winkelcentra en andere vormen van fotomarketing. Reken op prijzen vanaf €500 – €600 euro voor een mobiele greenscreen studio of een fotopaal me greenscreen achtergrond of een fotohokje met groende achterwanden.

Social media hashtag printer

De social media of hashtag printer is populair als je van iedereen een fotograaf wilt maken: dankzij de smartphone heeft iedereen natuurlijk al een camera in zijn handen en door de foto’s te delen op social media zoals Instagram, Twitter of Facebook met een unieke hashtag, worden alle foto’s met de unieke hashtag door de social media printer van Instagram, Twitter of Facebook ‘geplukt’ en geprint, zodat je eindelijk de foto’s niet alleen online kan delen, maar ook een fysiek exemplaar kan laten printen.

Waarom verschillende de prijzen van photobooths?

De verschillen in photobotohs zijn groot en de prijsverschillen dus ook: voor minder dan €100 huur je al een eenvoudige Polaroid instant camera met 50 prints, waarmee je zelf een mobiele fotobooth bent. Voor €275 kan je al onbeperkt printen met een photobooth bestaande uit een printer, LED verlichting en iPad tablet. Fotohokjes en flitspalen met DSLR camera beginnen vanaf rond de €350 tot €400 euro. Deze factoren hebben de meeste invloed op de prijzen van photobooths:

1. Type photobooth

Logische dat eej photobooth in een caravan of een Volkswagen fotobusje duurder is dan een eenvoudige fotopaal. Hieronder staan indicatie prijzen voor alle verschillende soorten photobooths, zodat je weet waar je aan toe bent per type fotobooth.

2. Met of zonder begeleiding tijdens het feest

Sommige fotohokjes kan je enkel huren met begeleiding tijdens het feest. Je huurt ze dan ook standaard voor 3 of 4 uur. Andere flitspalen of fotozuilen huur je voor de gehele duur van je feest het zogenaamde ’24 uur huur’ concept. Dit is zonder begeleiding en dus goedkoper omdat de personeelskosten lager zijn.

3. Aantal prints

De goedkoopste photobotohs zijn de digitale booths of ‘digitale gastenboeken’, die geen printer hebben en waar je alle foto’s direct kunt mailen en / of na afloop digitaal ontvangt. Andere photobooths limiteren het aantal prints dat je kan maken, bijvoorbeeld 100, 200 of 300. Andere photobotohs leggen geen enkele limiet op en hier mag je onbeperkt printen: dit is logischerwijs iets duurder.

4. Logistiek

Het is goedkoper als je de fotozuil zelf komt ophalen bij een ophaallocatie, dan dat hij gebracht moet worden en meestal is het goedkoper als je een verhuurder zoekt die dicht in de buurt van je feestlocatie zit. De transportkosten worden namelijk vaak boven een gratis aantal kilometers dat inbegrepen is doorberekend aan de klant.

5. Opties

De meeste photobooth pakketten zijn al behoorlijk compleet, maar als je extra’s wilt, props die bij jouw thema passen (denk Great Gatsby, Casino, Jail, Maffia, Hawaii, Voetbal, Kerst, Valentijnsdag, etc), een achtergrond, GIF-jes of video’s, social media sharing, extra lange huurtijd da zal je uiteindelijk ook iets duurder uitkomen.

Welke kosten maakt de photobooth verhuurder?

De factoren die van invloed zijn op de prijs van een fotobooth hangen van een aantal uiteenlopende zaken af. Bedenk dat een ondernemer de volgende kosten maakt om een fotobox te kunnen verhuren:

 • Productie en afschrijving van de photobooth over meerdere jaren
 • kosten van printpapier en inkt
 • Arbeidstijd voor maken van een gepersonaliseerde fotoframe, klantenservice, begeleiding tijdens het feest
 • Transportkosten
 • Marketing kosten (website, advertenties)
 • Winstmarge
 • BTW

Het houden en onderhouden van een fotohokje is dus zeker geen goedkope opgave!

Zie je door de bomen het bos niet meer? Doe een algemene aanvraag en wij zorgen er voor dat enkele relevante verhuurders met photobooths die voldoen aan jouw wensen je gratis een offerte sturen. Vul hiervoor het onderstaande contactformulier in:

  Ik heb budget voor*
  VW photobooth bus (€650+)Caravan photobooth (€600+)Fotospiegel / Mirrorbooth (€400+)Greenscreen photobooth (€450+)Fotohokje (€500+)GIF photobooth (€200)Fotozuil met printer (€300+)Fotozuil zonder printer (€200+)Videobooth (€200)

  Wat voor evenement organiseer je?*
  BruiloftZakelijk / marketingPersoneelsfeestReceptie / borrelFestival / beursVerjaardagAnders

  Hoeveel gasten verwacht je ongeveer?*

  Naar welke stijl photobooth gaat je voorkeur uit?*
  Modern / NeutraalVintageOpblaasbaarHout

  Ik ben op zoek naar een booth:*
  Met begeleidingZonder begeleidingMaakt niets uit

  Hoeveel uur heb je de photobooth nodig (exclusief opbouw en afbouw)?*

  Wat wil je?*
  Boeking makenOptie nemenOfferte aanvragenVraag stellenAnders

  WhatsApp WhatsApp Mark