Goedkoop photobooth huren: 20+ fotobooths onder €300!

Ben je op zoek naar een goedkope fotobooth? Het leven is immers al duur genoeg en een trouwfeest of (bedrijfs)feest kost veel geld. Je hebt geluk! Op Photobooths-huren.be staat het grootste aanbod van goedkope fotobooths die je kan huren van Vlaanderen.

Goedkoop een photobooth huren

In dit overzicht proberen we je te helpen met het vinden van een goedkope photobooth die bij jouw budget past en goede ‘value for money’ geeft. Dat doen we op drie manieren:

  1. Eerst zullen we per photobooth categorie de goedkoopste opties in het zonnetje zetten.
  2. Maar wellicht dat de leverancier van de goedkoopste magic mirror photobooth niet bij jou in de buurt is gevestigd en je daardoor vanwege de verplaatsingskosten alsnog duur uit bent. Daarom tonen we ook een overzicht van de goedkoopste fotobooths per provincie.
  3. Ten slotte geven we je nog 7 tips om zo goedkoop mogelijk een photobooth te huren!

Als je een fotobooth echt heel goedkoop wil, dan is zelf een fotobooth maken of zelf de props en feestartikelen maken, wellicht een optie. Verkijk je niet op de hoeveelheid tijd en geld dat dat alsnog kost. Daarnaast is een budget photobooth lang niet zo duur als je denkt! In dit blog lees je alles over de gemiddelde prijs per type fotobooth.

Goedkoop fotobooth huren

De goedkoopste fotobooths: zonder printer

De goedkoopste fotobooths zijn de photobooths zonder printer, je krijgt de foto’s dan alleen digitaal. Een goedkope fotobooth zonder printer kost tussen de €100 en €300, afhankelijk van je locatie. Niet elke verhuurder verhuurd een fotobooth zonder printer, juist omdat ze zo goedkoop zijn, waardoor het lastig is er nog iets aan te verdienen.

De goedkoopste fotobooths zonder printer huur je al voor €100 in Antwerpen. Een fotobooth zonder prints, maar met video, GIF en Boomerang optie huur je al voor €195. Die moet je dan nog wel zelf ophalen en dat kan op 5 ophaallocaties, verspreid over Antwerpen, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Voor €299 kan je ook een fotobooth huren die bij je thuis wordt bezorgd, dus dan ben je wel iets duurder uit, maar die kan je in elk geval boeken waar je ook in Vlaanderen woont.

Goedkoop fotobooth met prints huren

Eigenlijk is vrijwel iedereen op onze site op zoek naar een fotobooth die printjes maakt, want dat is nu juist wat een fotobooth een fotobooth maakt en toegevoegde waarde heeft boven je eigen mobiele telefoon! Een goedkope photobooth met prints huur je voor tussen de €200 en €300. Voor €199 euro huur e een goedkope fotobooth met prints voor een enkel uur in de regio van Vlaams-Brabant en Brussel, dus dat is vooral aantrekkelijk voor kleinere feestjes, zoals een lentefeest of communiefeest, een sweet sixteen of een verjaardag.

Maar de meeste goedkope fotobooths met prints kosten net onder de €300, reken dus op €250, €270 of €295 voor een pakket inclusief prints. Het voordeel is dat je deze fotobooths wel kan huren in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Ook zijn er enkele opties waar de kosten van de verplaatsing al in de pakketprijs verwerkt zitten en die in heel Vlaanderen bezorging, waardoor je ook in Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen terecht kan

375

Limburg / Hasselt – Foto

(24)
295

Vlaams-Brabant / Leuven – Foto

(16)
295
295

Goedkoop een fotospiegel photobooth) huren

Al een aantal jaar worden ze steeds populairder: de interactieve fotospiegels, ook wel ‘magic mirror’ genoemd. Echt goedkoop zijn ze niet, omdat ze behoorlijk groot zijn, zijn de arbeidskosten en de kosten voor het vervoer wat hoger en ook vragen ze een behoorlijke investering van de verhuurder in de aanschaf. Niettemin zijn er alsnog goedkopere en duurdere fotospiegels te vinden.

De meeste fotospiegels huur je voor tussen de €400 en €600, inclusief prints, minimaal 4 uur gebruik – maar vaak de hele dag / avond of nacht – props, foto’s na afloop in een online gallery etc. Onder de €500 zijn ook enkele fotospiegels te vinden, vooral in oost-Vlaanderen en Limburg, hoewel er ook een fotospiegel te boeken is die in heel Vlaanderen bezorgd.

425

Goedkoop een caravan photobooth huren

Echt goedkoop zal een fotobooth caravan natuurlijk nooit worden, maar ze zijn ook niet echt duurder dan een fotospiegel. Een caravan photobooth is vooral een leuke optie als je een buitenfeest hebt in de zomer, zoals een verjaardag of bruiloft. Ook zijn ze een graag geziene gast bij grotere evenementen, zoals een festival, open dag, braderie, markt of andere gelegenheid in de open lucht. In Vlaams-Brabant en Limburg zijn de goedkoopste fotobooth caravans te vinden, voor onder de €500 voor een compleet pakket.

393
545

Goedkoop fotohokje huren

Fotohokjes zijn niet zo populair in België. Althans niet bij verhuurders, want wij kunnen er slechts met moeite een handvol vinden. De hokjes hebben wat meer ‘presence’, waardoor je ze zeker niet over het hoofd ziet, maar ze zijn ook wat duurder dan de reguliere ‘open’ fotobooths. Niettemin zijn er vanuit Oost-Vlaanderen toch enkele goedkope fotohokjes voor onder de €500 te vinden.

Goedkope babbelbox (videobooth) huren

De babbelbox is een graag geziene gast als alternatief voor het gastenboek: je gasten kunnen een boodschap inspreken, hoe leuk is dat! Daarnaast is een babbelbox ook nog eens goedkoop. Er zijn combinatie booths, die zowel foto als video kunnen opnemen, waardoor je meerdere functies in 1 booth treft. De babbelbox heeft immers geen prints, dus is minder leuk als aandenken voor de gasten van je feest. Daarnaast wordt de babbelbox ook ingezet voor zakelijke evenementen, zoals een beurs, congres, afscheid, jubileum of om feedback te verzamelen.

Zonder prints kan je al een babbelbox huren onder de €200 en inclusief prints huur je al een gecombineerde foto & videobooth voor €300 – €400.

Goedkope 360 graden spinner videobooth huren

Een goedkope 360 graden videobooth vinden is lastig, maar dit is de beste ‘value for money’ 360 photobooth die we konden vinden. De 360 fotobooth is zo duur omdat het een nieuwe trend is, met kostbare apparatuur, waar altijd iemand (liever zelfs 2 personen) bij aanwezig moet zijn van de verhuurder, zodat alles goed gaat.

Goedkope greenscreen photobooth huren

Een greenscreen in combinatie met een fotobooth ordt vaak gebruikt op bedrijfsfeesten en andere zakelijke evenementen, zoals een beurs, congres, merk activatie op straat of een winkelopening. Met een greenscreen kan je een achtergrond naar keuze toevoegen aan je foto door de bestaande achtergrond van een groen scherm te vervangen voor een digitale beeld. Omdat er – meestal – begeleiding bij is om de doorstroom te bewaken of omdat je kan kiezen uit verschillende achtergronden is een goedkope greenscnreen fotobooth lastig te vinden. Toch zijn er enkele goedkope greenscgreen photobooths die je al kan huren voor onder de €500 voor een compleet pakket.

Antwerpen [6 uur]

(10)
575

Budget fotobooths per provincie

We laten je ook graag zien welke goedkope fotobooths je kan huren per provincie. Immers een verhuurder in de buurt is meestal goedkoper dan een verhuurder uit een andere provincie in verband met de verplaatsingskosten die meestal boven de pakketprijs worden opgeteld als je niet in de buurt van de verhuurder je feest hebt. Meestal is de eerste 20 of 50 kilometer gratis, maar voor verder weg vragen de verhuurders een kilometervergoeding van gemiddeld €0,20 tot €0,50 per (gereden) kilometer.

Bedenk dat een verhuurder die een fotobooth zonder begeleiding verhuurd zowel voor het wegbrengen, als het de (volgende dag) weer ophalen op en neer moet rijden, dus uiteindelijk 4 x de afstand moet afleggen!Dat is de primaire reden waarom verhuurders een feest dat te ver van hun magazijn is verwijderd zullen afwijzen, want ook al krijg je er een kilometervergoeding voor, niemand heeft zin om bijvoorbeeld 4 x 2 uur is 8 uur in een bestelbusje te zitten om een photobooth voor een feest van 3 of 4 uur te bezorgen.

goedkoop-photobooth-huren

Goedkoop photobooth huren in Antwerpen

Antwerpen heeft een mooi gamma aan goedkope fotobooths die je kan huren voor je fuif! Niet alleen in Antwerpen, maar in de hele provincie zijn deze verhuurders actief. We hebben hier de goedkoopste voor de meest populaire categorieën geselecteerd, de fotobooth met printer en de fotospiegel. En mocht je in de buurt van de grens met Nederland wonen, kijk dan ook eens op onze zustersite, Photobooths-huren.nl voor het aanbod van goedkope fotobooth leveranciers net over de grens, voor wie delen van Antwerpen vaak dichter bij zijn dan de meeste delen van Nederland.

Mechelen (Antwerpen) – Foto

(11)
375

Bezorgd in heel België – Foto

(23)
349

Antwerpen [hele feest]

(11)
550

Goedkope fotobooth huren in Brussel of Vlaams-Brabant

Ook in en rond Brussel en Leuven zijn vele verhuurders actief, waaronder de volgende tot de goedkoopste en tot ‘best value for money’ mogen worden gerekend. Allemaal zijn ze onder de €400, waarvoor je zelfs als je geluk hebt met beschikbaarheid een heuse caravan fotohok kan huren!

295
425

Vlaams-Brabant / Leuven – Foto

(16)
295

Vlaams-Brabant / Brussel – Foto

(14)
375
393

Goedkoop photobooth huren in Oost-Vlaanderen

Niet alleen in Gent, maar ook in Lokeren, Dendermonde, Zottegem, Maldegem en Sint Niklaas hebben voldoende aanbod van goedkope photobooths! Sterker nog de meeste verhuurders van heel Vlaanderen zijn in Oost-Vlaanderen gevestigd! Hierbij dus een mooie selectie van goedkope fotobooths met prints, inclusief budget interactieve fotospiegels die je kunt huren voor de hele nacht!

Goedkoop photobooth huren in Limburg

Zelfs een caravan onder de €500 huren kan in Limburg! En zelfs onder de €300 is er keuze aan goedkope fotobooths in Hasselt, Tongeren, Genk, Peer & Pelt. Ook voor Limburg geld dat mocht je in de buurt van de grens met Nederland wonen, op onze zustersite, Photobooths-huren.nl wellicht ook interessante goedkope fotobooth leveranciers van net over de grens te vinden zijn.

Limburg / Hasselt – Foto

(24)
295
545

Goedkope fotobooth huren in West-Vlaanderen

Het assortiment in West-Vlaanderen lijkt want minder goedkoop dan in de rest van België, vandaar dat we vooral naar de beste ‘value for money’ fotobooths hebben gezocht van betrouwbare leveranciers, zodat je ook in Brugge, OostendeKortrijk en Roeselare niet zonder goedkope photobooth k

West Vlaanderen – Foto

(13)
399

West-Vlaanderen [8 uur]

(4)
550

 

Goedkoop een photobooth huren? [7 tips]

Met meer dan 100 photobooths op de site van meer dan 50 verschillende verhuurders is er veel keuze en zijn er significante prijsverschillen, sommige verklaarbaar, sommige onverklaarbaar. Al meer dan 7 jaar beheren we deze site om het vinden en boeken van photobooths in heel Vlaanderen zo eenvoudig en transparant mogelijk te maken. In die tijd hebben we heel wat geleerd over de do’s en don’ts van photobooth verhuur en die inzichten delen we graag met jullie:

Tip 1. De meeste photobooth leveranciers bieden ‘pakketten’ aan die al behoorlijk compleet zijn

Extra opties bijboeken is meestal eigenlijk niet nodig, het is leuk om de feestvreugde nog verder te verhogen, maar alleen als je budget het toelaat.

Tip 2. Zoek een leverancier in de buurt

Een (groot) deel van de kosten die de verhuurder maakt zijn de verplaatsingskosten. Ben je dus toevallig in de gelegenheid om een verhuurder uit dezelfde stad te vinden, dan kan dat behoorlijk schelen, omdat de verplaatsingskosten vaak nog bij de pakketprijs worden opgeteld.

Tip 3. Onbeperkt printen is meestal niet nodig.

Onbeperkt printen is net als het afkopen van de bar bij een trouw of een bedrijfsfeest meestal een fijn gevoel, omdat je precies weet wat de kosten zijn, zonder dat je ‘zonder’ komt te zitten, maar zelfs 300 printjes voor een gemiddeld trouwfeest met 100 gasten is meer dan voldoende! Dan zou elke gast met 3 printjes naar huis gaan! Wees dus niet al te bang dat je tekort komt.

Tip 4. Kies het fotostrookje

Veel verhuurders bieden zowel prints op ‘ansichtkaart’ formaat (10 x 15 cm) aan, als het bekende traditionele fotostrookje van 5 x 15 cm. Omdat het fotostrookje dubbel wordt geprint en dan wordt gesneden betekent dat, dat je 300 prints zich vertalen in 600 fotostrookjes. Dat is meer plezier en handiger met delen of voor in het gastenboek bij een bruiloft.

fotostrookje-magic-mirror-brugge

Tip 5. Ga digitaal!

Een behoorlijke kostenpost is de printer, inkt en het fotopapier. Een photobooth zonder prints is dus een stuk goedkoper! Als je echt op je budget moet letten, huur dan een goedkopere fotobooth zonder prints. Meestal kan je wel de gemaakte foto’s direct delen via QR code, email of AirDrop, zodat het plezier zich toch (online) verspreid. Na afloop krijg je alle fot’s en kan je eventueel zelf alsnog (de leukste) foto’s printen

Tip 6. Maak direct 2 boekingen

Een leverancier zal meestal niet zomaar korting geven, maar mocht je een fotobooth voor meerdere dagen willen huren, dan is er wellicht logica om toch iets van een korting te gunnen. Heb je een fotobooth nodig voor een bedrijfsfeest en een kerstborrel of een nieuwjaarsreceptie, of voor een bruiloft en een verlovingsfeest of vrijgezellenfeest, dan kan het lonen om de fotobooths tegelijk te boeken.

Tip 7. Zorg zelf voor de extra’s

Je betaald voor het gemak van de extra opties bij een photobooth verhuurder, zoals extra props in jouw thema of een achtergrond. Dit zijn meestal dingen je je zelf vrij eenvoudig kan kopen online, bijvoorbeeld bij Bol.com of Amazon. Je bent dan direct de eigenaar en kan de spullen eventueel hergebruiken voor een volgend feest, waardoor je nog goedkoper uit bent.